Termékek


  • Penge hossza: 88 mm
  • Penge anyaga: AUS 8A
  • Markolat anyaga: G-10
  • Teljes hossza: 216 mm
Ára: 89 815 Ft
(Netto: 70 720 Ft)
Státusz: rendelhetõ
Szállítási határidő: kérem írjon emailt
Linkek: Gyártó oldala
Leírás a termékről:

Az 1500-as évek végén, Spanyolország északnyugati részén, az Extremadura régió legyengült termõtalaján egy új fajta ember született, amely hírnevet és szerencsét keresve elhajózott az Újvilágba. Kevesen voltak, és felszerelésük alig volt több mint a köpönyeg a hátukon és az espada (kard) az övükben. Õk voltak a konkvisztádorok, akiknek semmi esélyük nem volt, mégis véres ösvényt vágtak maguknak, örök hírnevet és dicsõséget szerezve.

Ma már nem sok lehetõség van arra, hogy kivont karddal új világokat fedezzünk fel, és egész népeket igázzunk le, de a vagyon, a hírnév és diadal még most is elnyerhetõ és elérhetõ azok számára, akik jól fel vannak fegyverkezve. Hasítsd ki a részedet ezekbõl, a jövõ összecsukható kardjával, amit úgy hívnak, hogy Espada.

Ez a kés három méretben érhetõ el, hogy megfelelõ legyen a bátrak, a bátrabbak és a legbátrabbak számára is. Az Espadát Andrew Demko egyedi késkészítõ és a Cold Steel elnöke, Lynn C. Thompson tervezte. Céljuk az volt, hogy összekapcsolják az õsi kézmûves technikát a mechanika és az anyagok modern vívmányaival, hogy megalkothassák napjaink konkvisztádorai számára a taktikai folderek egy új sorozatát.

Akárcsak a régi kardok, az Espada kések sem a gyengék, a gyávák, vagy azok számára készültek, akik egy rugós játékszer után vágynak. Vedd csak a kezedbe, és látni fogod, hogy mire gondolunk. Kétségtelen, hogy politikailag nem korrekt, mivel hatalmas, ugyanakkor meglepõen jól kiegyensúlyozott, és drámaian ívelõ clip point pengével rendelkezik, ami ideális vágásra, hasításra és szúrásra. A penge vácuumban hõkezelt, és nulla fok alatt lehûtött, japán 8A rozsdamentes acélból készült, és konkáv köszörülést kapott, ami egy vékony, borotvaszerû élben végzõdik, ezért széthasít bármilyen akadályt vagy célpontot, ami az útjába kerül.

Azért hogy az igazi mestere lehess e félelmetes pengék kezelésének, az Espada a legfejlettebb technológiát képviselõ pisztolymarkolattal lett ellátva. Ez a nyél erõsen hajlított, és összetett ujjvédõ található rajta, a két nagyobb modellen pedig egy subhilt is, így tökéletesen mûködik akár normál, akár fordított fogásnál, páratlanul tartva a kezet, és többféle lehetõséget nyújtva a fogás meghosszabbítására..

Hogy csökkentsük a súlyt, valamint növeljük az erõsséget és merevséget, az Espadák nyelébe CNC megmunkálású 7075 alumínium elemekbõl készült merevítõt, és integrált nyélvégeket tettünk. Bár meglehetõsen drága, ez az anyag felveszi a versenyt erõsségben még a titánnal is, és éveken át bírja a legkeményebb használatot is. Végül, hogy a nyelet olyan széppé tegyük, mint amilyen hatékony és erõs, tükörfényesre políroztuk a fecskefarkcsapolású nyélvégeket, továbbá fényes, fekete G-10 burkolatot erõsítettünk rá, a legmodernebb high-tech rögzítõk felhasználásával.

Nem hisszük, hogy bármelyik taktikai folder igényt tarthat a zsebkard titulusra anélkül, hogy rettentõen erõs és megbízható zárja lenne, s ez alól nem kivétel az Espada sem. Ezért szereltük minden Espada modellre a Cold Steel többszörösen szabadalmazott TRI-AD zárját. Az Andrew Demko által tervezett TRI-AD páratlanul ellenáll az él felõl érkezõ pozitív (vágás, sújtás, hasítás) és a hegy felõl érkezõ negatív (szúrás, vájás, vésés) nyomóerõnek, valamint a penge hátát érõ lökõ nyomásnak. Ezeket az erõket a zár elõször a különleges megállító csaphoz, majd a nyél teljes vázán keresztül vezeti el.

Elsõ megközelítésre egy Espada nagyságú és súlyú zsebkard hordása nem tûnik praktikusnak. Viszont sok kísérletezés után úgy találtuk, hogy ez nem igaz. Még a legnagyobb modell is diszkréten és feltûnésmentesen hordható a legtöbb nadrág elsõ zsebében, és ha rá van csíptetve az övszalagra, és eltakarja egy bõ ing, vagy pulóver, akkor teljesen láthatatlan. Vészhelyzet esetén aztán egy egyszerû mozdulattal elõ lehet húzni, és ki lehet nyitni a zseb szélén a szabadalmazott nyitólapka segítségével.


További képek
Az adott termékhez még nem érkezett hozzászólás. Új hozzászólás írásához be kell jelentkeznie.
Belépés
Postaköltség:
Amennyiben az áru értékét előre utalja, a kiszállítás ingyenes - minimum rendelési összeg 20.000 huf. Abban az esetben ha utánvétes fizetési módot választja, a teljes postaköltséget a vásárló fizeti meg. A postai költségekről ide kattintva tájékozódhat.
Fizetési módok:
- átutalás:
Sztrakkay Tamás
Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12011265-01421475-00100003
SWIFT kód: UBRTHUHBXXX
IBAN kód: HU12 1201 1265 0142 1475 0010 0003
- PayPal (link): sztrakkay.tamas@freemail.hu,
- utánvét alapállapotban futár melynek költsége 1700 huf, vagy külön kérésre posta melynek minimum 1.900 huf - 2.600
Szállítási módok:
postai szállítás, futár vagy személyes átvétel
Személyes átvétel esetén, az átvétel részleteinek egyeztetése céljából, a megrendelés leadása után munkatársunk telefonon meg fogja keresni.
A szállítási határidők termékenként eltérőek lehetnek, éppen ezért minden terméknél ez az adat fel van tüntetve. A szállítási határidő minden esetben a fizetés megtörténtekor kezdődik, kivéve ha utánvéttel ill. személyesen kíván fizetni. Amennyiben egy rendelésen belül Ön több, különböző szállítási határidejű terméket vásárol, akkor a nagyobb szállítási határidejű termék szállítási határidejét tudjuk garantálni. Vis maior, illetve egyedi, rendelésre készülő termék esetén mindenképp felvesszük a megrendelővel vagy vásárlóval a kapcsolatot, további egyeztetés céljából. Terméket kiszállítani pillanatnyilag Magyarország területén van módunk.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy áruházunk nem raktárkészletről, hanem nagykereskedésből történő beszállítással dolgozik. Emiatt előfordulhat, hogy a feltünetetett szállítási határidő módosulhat, valamint hogy a termék pillanatnyilag nem kapható. Erről természetesen értesítést küldünk a megrendelőnek.
Copyright © Syaky Online Késboltja 2009-2013. Minden jog fenntartva
Információk|Használati útmutató|GYIK