Információk
 1. Felhasználási feltételek, adatvédelem, tartalom
 1. Üzemeltető és elérhetőségek
A „hidegfem.eu” webáruházat a Sztrakkay Tamás egyéni vállalkozó üzemelteti.
Törvényes képviselő: Sztrakkay Tamás
Cím: 1144 Budapest, Füredi utca 64-66 V/72
(Figyelem! A fenti cím a BUDAPEST, XIV. ker. Önkormányzat 17101282 cégjegyzés szerinti címe, ez a cím nem értékesítőhely!)
A telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége: +36 (30) 862-1244
Cégjegyzékszám: 17101282
Adószám: 65660382-2-42
Közösségi adószám: HU65660382
Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12011265-01421475-00100003
SWIFT kód: UBRTHUHBXXX
IBAN kód: HU12 1201 1265 0142 1475 0010 0003
A szerződés nyelve: magyar
E-mail címek:
Ügyfélszolgálat: ugyfelszolgalat@hidegfem.eu
Általános információk: info@hidegfem.eu
Webáruház és rendelés: rendeles@hidegfem.eu
Regisztráció és hírlevél: admin@hidegfem.eu
 1. A Honlap használatának feltételei
A webáruházunkban a regisztráció kötelező. Rendelést csak a webshopon keresztül veszünk fel semmilyen más formában nem. Felhasználó, amennyiben belép a Szolgáltató által üzemeltetett webshop weboldalra, vagy annak tartalmát bármilyen módon olvassa – akkor is, ha nem regisztrált felhasználója a webshopnak, a Szabályzatban foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el. Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a webshop tartalmának megtekintésére.
A hidegfem.eu honlapján található anyagok letöltése engedélyezett, azzal a feltétellel, hogy Ön az eredeti anyagokat vagy azok másolatait érintő szerzői jogokat és a szellemi alkotásokhoz fűződő egyéb jogokat maradéktalanul tiszteletben tartja.
A jelen Honlapon található anyagokat kizárólag a hidegfem.eu engedélyével jogosult módosítani, újra előállítani, nyilvánosan közzétenni, előadni, terjeszteni, illetve egyéb módon a nyilvánosságot szolgáló vagy kereskedelmi célzattal felhasználni.
 1. Adatvédelmi nyilatkozat
A hidegfem.eu elkötelezett az ügyfelek bizalmas és személyes információinak tiszteletben tartása és megőrzése iránt. A honlap meghatározott részeihez való hozzáférés az információk személyre szabása, illetve a látogatók pontosabb kiszolgálása érdekében regisztrációhoz kötött.
A felhasználókkal folytatott kommunikáció, valamint a termékek és szolgáltatások (ideértve a regisztrációt is) minőségének javítása érdekében a felhasználóktól adatokat kérhetünk. Önt a regisztráció során arra kérjük, hogy részünkre olyan információkat adjon meg, melyek személyes adatoknak minősülnek. Egyes adatok (pl. név, e-mail cím) megadása kötelező, míg más adatok megadása a regisztrációnak nem előfeltétele. A hidegfem.eu nem adja el, nem adja bérbe és nem is kölcsönzi az ügyfeleire vonatkozó információkat más cégeknek, illetve magánszemélyeknek. A hidegfem.eu a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LIII. törvény előírásait maradéktalanul betartva fogja az Ön adatait kezelni és nyilván tartani, s csak abban a körben, melyhez Ön kifejezett felhatalmazást adott.
A regisztráció során tudomásunkra jutott személyes adatait semmilyen körülmények között nem tesszük - az Ön kifejezett jóváhagyó hozzájárulása nélkül - más számára hozzáférhetővé, kivéve a jogszabályi kötelezés illetve a hatósági eljárás eseteit. A hidegfem.eu az Ön által szolgáltatásunk igénybe vételével az interneten közzétett információkért mindennemű felelősségét kizárja.
 1. Biztonság
A hidegfem.eu elkötelezett az ügyfelek információinak védelme iránt. A jogosulatlan hozzáférés és nyilvánosságra hozatal elkerülése, az adatok pontosságának biztosítása és a legmegfelelőbb adatfelhasználás érdekében a megfelelő fizikai, elektronikus és műszaki módszerekkel őrizzük és biztosítjuk az online módon gyűjtött információt.
 1. Hogyan használhatja fel az itt található információt a saját honlapján, saját médiában?
A hidegfem.eu honlapon található információ a hidegfem.eu szellemi tulajdona. A honlap tartalmát idézni egészben vagy részletekben kizárólag a hidegfem.eu írásos beleegyezésével engedélyezett.
Azonban kifejezetten szeretjük, ha máshol megjelenik egy cikkünk egészben vagy részletekben. Kérjük, hogy ha szeretné felhasználni valamelyik cikkünket, egyeztessen velünk!
Annyit fogunk csak kérni, hogy
– a publikáció előtt hadd nézzük meg az Ön által szerkesztett anyagot
– a publikáció címe alatt jelenjen meg a szerzőnk neve,
– a cikk végén a forrást így jelölje meg:
„Forrás: www.hidegfem.eu – hírek, tanulmányok és cikkek arhívuma
(www.hidegfem.eu)”
Az engedélyezés nem automatikus, minden esetben a hidegfem.eu előzetes írásos engedélye szükséges, és fenntartjuk az engedély megvonásához való jogot publikáció előtt, közben és után.
 1. Ügyfélszolgálat
Bármely kérdése, problémája, véleménye van, ügyfélszolgálatunk készséggel áll az Ön rendelkezésére. Az ügyfélszolgálatunkat elérheti a kapcsolat oldalon elhelyezett űrlapon keresztül, e-mailen illetve a https://www.facebook.com/hidegfem/ valamint ugyfelszolgalat@hidegfem.eu címen illetve telefonon munkaidőben a +36 (30) 862-1244 telefonszámon.
 1. Garancia és elállás
 1. Garancia
Az általunk forgalmazott termékekre a Polgári Törvénykönyvben foglaltak szerint meghatározott mértékű szavatosságot vállalunk, vagy vállalnak beszállítóink. Ettől függetlenül ezen túl a legtöbb késünk gyártója a termékre örökélet garanciát biztosít – ami sajnos Magyarországon nem minden esetben érvényesíthető.
A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. A jelentéktelen hiba miatti elállásának nincs helye. A garancia érvényesítése leginkább közvetlenül a gyártóval szemben, de a webáruházon keresztül is történhet. A gyártói garanciával kapcsolatos szállítási költség a vásárlót terheli. A kereskedőnek jogában áll a termékkel kapcsolatos hibát felülvizsgáltatni és esetleges nem rendeltetés szerű használat miatt kialakult hibák esetén a garanciát érvényteleníteni.
 1. Elállási jog
Webáruházunk szolgáltatásai terén etikusan, törvényesen, a Vásárlók érdekeit szem előtt tartva jár el. A Vásárló a szerződéstől a 45/2014. (II.26) Kormányrendeletben foglaltak szerint 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette.
Az értékesítő köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk.
A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Az elállási jog nem vonatkozik az átvétel után megsérült termékekre valamint olyan termékekre amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.
 1. Szállítási és fizetési feltételek, egyéb körülmények
 1. Szállítás, csomagolás
Az áruk a www.hidegfem.eu címen megtekinthetők, azokról minden releváns információ megtudható. Amennyiben a termékekkel kapcsolatban kérdés merülne fel, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat.
A szállítási határidők termékenként eltérőek lehetnek, éppen ezért minden terméknél ez az adat fel van tüntetve. A szállítási határidő minden esetben a fizetés megtörténtekor kezdődik, kivéve ha utánvéttel ill. személyesen kíván fizetni. Amennyiben egy rendelésen belül Ön több, különböző szállítási határidejű terméket vásárol, akkor a nagyobb szállítási határidejű termék szállítási határidejét tudjuk garantálni. Vis maior, illetve egyedi, rendelésre készülő termék esetén mindenképp felvesszük a megrendelővel vagy vásárlóval a kapcsolatot, további egyeztetés céljából. Terméket kiszállítani pillanatnyilag Magyarország területén van módunk.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy áruházunk nem raktárkészletről, hanem nagykereskedésből történő beszállítással dolgozik. Emiatt előfordulhat, hogy a feltünetetett szállítási határidő módosulhat, valamint hogy a termék pillanatnyilag nem kapható. Erről természetesen értesítést küldünk a megrendelőnek.
A kiszállítás 2 kg-ig postai úton történik, ajánlva amennyiben a termék előre ki lett fizetve. A megrendelt termékeket futárral szállítjuk ki melynek pontos árai itt találhatóak - http://cs-sprint.hu/arak
Személyes átvételre is lehetőség van, ehhez azonban mindenképp egyeztetés szükséges. A csomagolás költségeit minden esetben, a szállítás költségeit 20000 HUF feletti rendelés esetén a hidegfem.eu átvállalja. Az utánvét költségét minden esetben a vásárló viseli. Szállítás költségeit 20000 HUF feletti rendelés esetén a hidegfem.eu átvállalja, ez alatti rendelés esetén 1700 hufot számol fel szállítási költségként.
 1. Árak és akciók
Termékeink megrendelésével Önnek nem jelentkeznek további rejtett költségei, hiszen a további járulékos költségekkel mi nem terheljük Önt. De a hidegfem.eu webáruházban az árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek hivatalos ajánlattételnek. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.
Hibás ár esetén esetben feltűnő értékaránytalanság áll fenn a termék valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak azonnal észlelnie szükséges. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) alapján a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Amennyiben a felek nem tudnak megállapodni a szerződéses feltételekben, azaz nincs meg a felek akaratát kölcsönösen és egybehangzóan kifejező nyilatkozat, abban az esetben nem beszélhetünk érvényesen létrejött szerződésről, amelyekből jogok és kötelezettségek fakadnának. Ennek alapján a hibás/téves áron visszaigazolt megrendelés semmis szerződésnek tekintendő.
Amennyiben a webshopban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.
Webáruházunkban különböző akciók lehetnek. Az akciók elsősorban árleszállítást, több termék együttes megrendelésekor kedvezményt, vagy egyéb más promóciót jelentenek. Több akció nem vonható össze és együttesen nem vehetőek igénybe. Amely akció mégis összevonható más akcióval, ott ezt külön és kiemelten feltüntetjük.
 1. Fizetési feltételek
Ön a megrendelt áruért vagy szolgáltatásért többféle módon is fizethet. Lehetőség van banki átutalással fizetni, ilyen esetben a megrendelése visszaigazolásával elküldjük önnek a bankszámlaszámot is. Ön azonban választhat utánvétes megrendelést is, ez esetben az áru átvételekor tudja azt kiegyenlíteni a futárnak készpénzben. Amennyiben utánvéttel rendeli meg a terméket, az utánvét díja a megrendelőt terheli.

Vonatkozó jogszabályok
 • 1959. évi IV. tv a polgári törvénykönyvről
 • 1997. évi tv. a fogyasztóvédelemről
 • 17/1999 (II.5.) Kormány rendelet a távollévők között kötött szerződésekről
 • 4/2009 (I.30) NFGM-SZMM együttes rendelet a termék eladási ára és egységára, továbbá szolgáltatások díja és feltüntetésének szabályairól
 • 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól
Copyright © Syaky Online Késboltja 2009-2013. Minden jog fenntartva
Információk|Használati útmutató|GYIK